Friday, January 7, 2011

Nóg een recept, voor de liefhebbers

Jullie hadden misschien een post verwacht over onze logé, maar nee dat komt nog!!

Vandaag nog een recept, wil je eens wat anders dan een appeltaart dan nu eens een appelcake, en nee niet zo'n "gewone" in een "gewoon" blik, maar een heuse grote cake!!!

Wat ben je nodig:
350 gr bloem
250gr margarine
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
4 eieren.
750 gr appels
Rozijnen
Suiker
Kaneel




Oven voorverwarmen op 160graden
Boter op kamertemperatuur, ik leg hem meestal de avond ervoor uit de koelkast of even een minuutje in de magnetron.
Je schilt de appels alvast en snijd ze in plakjes of stukjes wat je wilt, en doet er naar behoefte rozijnen, kaneel en suiker door zodat dit lekker in de appels kan trekken.

Boter, suiker & vanillesuiker mixen en dan de eieren erin en is dat ee lekker papje dan de bloem er steeds een beetje bij en de bakpoeder.
Als dat mooi gemixt is dan de eerste laag beslag in het bakblik
Ik gebruik dus deze braadslede van I.kea
Wel even bakpapier erin doen.
Daarna doe je de mix van appels, rozijnen, kaneel & suiker eroverheen en dan de rest van het beslag.
Dan zet je hem een uur in de oven en heb je een heerlijke luchtige appelcake.

Misschien een leuke lekkere weekendtip!!


Liefs Inge...

No comments:

Post a Comment